Kootwijk is één van de kleinste dorpen op de Veluwe: het heeft slechts 270 inwoners, 2 kerkjes, 1 basisschool en straalt een vredige rust uit. 


 


 


 

Het dorp is zeer uitgestrekt, heeft een afwisselend landschap met landerijen, maisvelden en grazende koeien en paarden. Er zijn prachtige Gelderse boerderijen en enkele restaurants met gezellige terrasjes. 


 

Kootwijk dankt zijn naam waarschijnlijk aan de vele schaapskooien die er vroeger waren. Het Engelse woord 'cote' betekent schaapskooi en 'wick' betekent wijk. 

Ten zuiden van het dorp, vlak bij ons bungalowpark, ligt het Kootwijkerzand, één van de grootste nog levende zandverstuivingen in ons land. Er zijn uitgestrekte bossen en heidevelden, waar men uren kan dwalen en zelfs een schaapskudde kan tegenkomen! Kortom: de omgeving is uitstekend geschikt voor wandel-, fiets- en paardenliefhebbers.


Kootwijk ligt op 12 km van Barneveld, 15 km van Apeldoorn, 20 km van Harderwijk, Elburg of het Veluwemeer. In de zomermaanden worden in Epe en Barneveld vele evenementen georganiseerd.


 

 

Vakantiehuisje op de Veluwe

heerlijk genieten in de natuur